Veel gestelde vragen

Filter op veel gestelde vragen.

Hoe kan ik werk vinden met deze opleidingen?

Samenwerkingen

Dat kan zeker, momenteel hebben wij 2 mogelijkheden;

Twents huis van Logistiek
In Twente werken ruim 32.500 mensen, in de transport en logistieke sector. Dat is bijna 10% van de hele Twentse beroepsbevolking. De komende jaren wordt  verwacht dat de sector sterk blijft groeien en dat veel mensen de komende jaren met pensioen gaan. Een hele uitdaging voor ons, omdat Twente deze kansen wil benutten!

Samen met het Twents Huis van de Logistiek, bieden wij een (door)ontwikkeling of verandering van jouw werkomgeving. Denk hierbij aan beroepen zoals; Chauffeur, Heftruckchauffeur of Koerier. Zodat Twente een sterke logistieke sector behoudt nu en in de toekomst. Ben jij benieuwd wat dit voor jou kan betekenen of jouw opleiding gesubsidieerd kan worden?

Meld je dan aan voor een gesprek bij Brunen, dat kan via [email protected] of 085-0069937.

 

Flexchauffeurs
In samenwerking met uitzendbureau Flexchauffeurs, bieden wij ook direct vacatures aan bij Transport en Logistieke bedrijven uit Twente.

  • Uitzendkrachten van Flexchauffeurs, werken volgens een CAO salaris. Zo weet u altijd zeker een eerlijke prijs te krijgen voor uw werk.
  • Opstap naar een vaste baan. Tegenwoordig is het steeds vaker lastig een vaste baan te krijgen, wij investeren graag in goed opgeleide en gemotiveerde medewerkers. Afhankelijk van jouw wensen werken wij naar een einddoel toe; parttime, flexibele uitzendkracht of vaste medewerker.

Weet u al zeker dat u in de transport en logisitieke sector wilt werken?

Meldt je dan aan voor onze nieuwsbrief en ontdek de mogelijkheden

Is het mogelijk baangarantie te krijgen bij Brunen met een rijopleiding?

Baangarantie?

Nee, de baangarantie zal jij zelf moeten waarmaken bij het bedrijf. Wel kunnen wij jou een aantal sollicitaties aanbieden, waarop werkgevers al met jou kunnen bespreken jou aan te nemen, wanneer je klaar bent met de opleiding. Dit is tussen jou en het bedrijf in kwestie.

Brunen heeft al meer dan 60 jaar ervaring in het opleiding van gekwalificeerd personeel. Zo weten wij als geen ander hoe de Twentse transport en logistieke sector werkt. In overleg en afstemming met veel lokale grote en kleine bedrijven hebben wij specifieke opleidingen samengesteld. Zo wordt jij niet meer alleen opgeleid tot alléén chauffeur maar tot distributie, nationaal, internationaal of hulpdienstchauffeur.

Rijopleiding op maat en bouwstenen

Wat is een rijopleiding op maat?

Een rijopleiding wordt altijd afgesloten met een CBR praktijkexamen. Hierbij wordt voornamelijk naar jou gekeken als bestuurder, niet zozeer als medewerker. Vanuit werkgevers kwam de vraag om specifieker op te leiden, zodat chauffeurs direct kunnen doorstromen naar de functie waarop is gesolliciteerd. Een gedeelte van het “inwerken” doen wij al in de rijopleiding.

Bouwstenen

Bouwstenen, zo noemen wij de specifieke onderdelen in jouw rijopleiding.
Zo krijgen distributiechauffeurs meer tijd/aandacht bij; manoeuvreren in het centrum, schade voorkomen en laden/lossen.
En hulpdienstchauffeurs bij; tips voor rijden met alarmgeluiden, manoeuvreren in kleine straten en alertheid in verkeerssituaties.

Kost een rijopleiding op maat en de bouwstenen mij extra geld?

Extra kosten?

Nee, Brunen heeft al jaren lang één van de beste en kortste transportopleidingen van Nederland.
Alle onderdelen van de rijopleiding worden nog steeds doorgenomen, alleen wordt er extra aandacht gelegd op die onderdelen die jij vaak in jouw werk gaat gebruiken. Zo leert een internationaal chauffeur bijvoorbeeld wat ze moeten doen bij pech langs de snelweg. En krijgen distributiechauffeurs extra aandacht voor rijden in het centrum.

Moet ik na mijn opleiding nog terugkomen?

Code 95

Chauffeurs die rijden voor hun beroep moeten een geldige code 95 toevoeging hebben op hun rijbewijs. Als u de rijopleiding heeft gehaald na 2009 zit dit al standaard bij uw rijbewijs, voor de eerste 5 jaar. Na deze eerste 5 jaar verloopt de code 95 op uw rijbewijs. Vóórdat de code 95 verloopt moet er 35 uur nascholing zijn gevolgd. Die minimaal bestaat uit 1 praktijkdag van 7 uur en 4 theoriedagen van 7 uur.

Cursussen

Wij hebben meer dan 20 verschillende cursussen, waarvan er standaard 8 worden gegeven in onze weekcursus.

Als bedrijf is het ook mogelijk specifieke cursussen aan te vragen of in samenspraak te ontwikkelen met Brunen Professional.

Bent u benieuwd welke cursussen dit zijn, download dan ons overzicht op https://brunenpro.nl/chauffeurs/code-95-nascholing/

Opleidingen

Tijdens onze opleidingen leiden wij jou op tot een ware professional in jou vakgebied. Wij hebben ons verdiept in een aantal sectoren en geven jou de handvaten mee om een ambassadeur te worden in jouw vak. Dit doen wij met onze jaren lange ervaring in de transport en logistieke sector.

Van Brandweer chauffeur tot LZV chauffeur tot ADR chauffeur.

Wij begeleiden je bij elke stap. Wil je weten welke opleidingen wij allemaal bieden kijk dan hier:

https://brunenpro.nl/opleidingen/

Hoe kan ik mijn Certificaat Reachtruck halen of verlengen?

Halen

Om je Reachtruck certificaat te halen kan er bij ons een opleiding worden gevolgd. Onze docent neemt dan de theorie met je door en begeleid jou om veilig te rijden. Hierna neem onze docent een toets af om te kijken of je het ook hebt begrepen.

Wanneer dit deel voldoende is afgesloten, gaat hij met jou rijden om de theoretische kennis in de praktijk te gebruiken. Zodra de docent ziet dat je het begrijpt, neem hij ook voor de praktijk een toets af.

Slaag je hier ook voor dan heb jij jouw certificaat behaalt en vertrouwen wij erop dat jij als een professional door het magazijn kan rijden.

Direct jouw Reachtruck certificaat halen? mail ons via [email protected] of 085-0069937.

Behouden/verlengen

Verloopt jou certificaat en wil jij deze behouden? Dan kun je bij ons een herhalingscursus volgen.

Wij noemen dit ook wel een competentie test. De docent neemt dan kort de theorie en praktijk met jou door om alles weer op te frissen.

Zodra als hij ziet dat dit voldoende is dan krijg jij een verlenging van je pas.