Geschreven op. 05-10-21
Geschreven door. Priscilla
Categorie. Transport Werken bij

Van schilder naar vrachtwagenchauffeur.

Het huis van Martijn Hessing en zijn vrouw Yolanda is gezellig en met smaak ingericht. Wat opvalt is dat alle muren netjes geverfd zijn en het houtwerk goed in de lak zit. Dat is ook niet vreemd, want Martijn is twintig jaar lang schilder geweest. 

‘Nieuwbouw en renovatiewoningen heb ik geschilderd’ vertelt Martijn. Twintig jaar lang werken in weer en wind op de bouw. ‘Uiteindelijk wilde ik iets anders. Niet omdat mijn werkomstandigheden slecht waren hoor! Want die waren goed maar ik wilde graag een verandering. Een grote, en dat is gelukt.’

“De kosten voor de C opleiding vielen me mee.”

Mijn basisopleiding was gericht op het schildersvak en na het verlaten van school dacht ik echt dat ik schilder zou zijn, voor de rest van mijn leven.

Ik liep al langer met het idee om te kiezen voor een beroep met veel vrijheid. Dus op een dag heb ik gebeld met Brünen Professional om te vragen wat een C opleiding kost. De kosten vielen eigenlijk wel mee.

We zijn tweeverdieners, hebben geen kinderen dus we hadden de financiële ruimte om sneller bepaalde keuzes te maken.

De eerste stap was gezet maar toch twijfelde ik enorm. Ik was op dat moment 20 jaar schilder bij een trouwe en goede werkgever.
Mijn vrouw, Yolanda, is tattoo artist. In alles wat ze doet heeft ze altijd haar hart gevolgd. Yolanda zei tegen me: ‘Man doe dat ook. Volg je hart en ga het anders doen!’

“Ik zit met veel plezier op de vrachtwagen!”

Na veel wikken en wegen heb ik de stap genomen en ben een C opleiding gaan volgen bij Brünen. Man wat was dit gaaf zeg! Mijn instructeur was een goede gast (goede humor ook). Hij voelde me feilloos aan en hij paste zich aan aan mijn tempo en dat gaf me een veilig gevoel.

Het was toch wel even wennen vertelt Martijn. Vooral het nemen van bochten ging me in het begin niet goed af. Maar alles is mij goed en met rust geleerd.

Eindelijk mocht ik examens doen. Inmiddels heb ik mijn C en CE rijbewijs en zit ik met veel plezier op de vrachtwagen!

Meer weten over een C of een CE opleiding bij Brünen? Klik dan hier (Rijbewijs C, met Code 95) en hier (Rijbewijs CE).

Lees ook andere blogs.

Mis niks meer van onze nieuwste blogs.

Ontvang de nieuwste blogs als eerste.