Geschreven op. 11-11-20
Geschreven door. Laura
Categorie. Distributie Transport

Van rijschool naar transportbedrijf.

“Eddy en Anne de Rijk waren in de jaren 80 heel bekend in Oldenzaal. Met zijn rijschool hielp hij veel mensen in de omgeving met het halen van hun rijbewijs voor auto, motor en vrachtwagen. In 1989 hebben zij het roer omgegooid en gingen beiden werken in de transport. Anne in de pakketdienst bij PostNL en Eddy op de vrachtwagen.”

Debby vertelt.

Inmiddels zijn we gegroeid naar een bedrijf met 13 vrachtwagens en 17 bussen. We werken onder andere voor PostNL en daarnaast voor een groot aantal andere klanten door heel Nederland. Voor PostNL bezorgen we door heel Twente pakketten, voor andere klanten vervoeren we stukgoed en losse stort door middel van Walking Floor trailers.

Klanten kiezen mede voor ons omdat we een aantal ‘Walking Floor’ trailers in ons wagenpark hebben. Dit type trailer is heel slim geautomatiseerd en kan daardoor in een hele korte tijd een losse lading storten.

De afgelopen jaren is er veel gebeurt en verandert in ons vak en bedrijf. De zoons van Eddy en Anne, Joost en Bart, zijn inmiddels mede eigenaar. Mede door hun komst zijn we gegroeid van een lokaal transportbedrijf naar een transportbedrijf met Europese ambities.

Ondanks deze groei, ondanks deze ambities, blijven we een klein familiebedrijf dat zich betrokken voelt bij hun mensen. Iedere dag drinken we koffie met elkaar in de kantine, praten we over de kinderen en delen we lief en leed met elkaar. We zijn oprecht betrokken bij onze mensen en als we ze kunnen helpen om te groeien dat doen we dat. Zo simpel is het.

Op dit moment werkt er een stelletje bij ons. Kenny en Kelly. Naast dat ze een paar zijn, zijn het ook enorme vakidioten en praten ze veel met elkaar over hun werk. Hier aan de keukentafel horen we vaak de meest fantastische verhalen.

Kelly is redelijk competitief en heeft daarom een tijd geleden besloten ook een CE opleiding te volgen. Het leek haar enorm interessant om een volgende stap te maken dus hebben we haar doorgestuurd naar Brünen Professional.

Vanuit Eddy’s verleden als rijschoolhouder was Brünen een bekende naam voor ons. Ook voor de Code 95 bijscholing van onze chauffeurs is Brünen een goede opleider. De keuze om Kelly door te sturen naar Brunen was dan ook een voor de hand liggende.

Kelly doet het goed! Vertelt Debby. Als we kijken naar hoe ze nu al presteert in een paar maanden tijd. Petje af. Dat is echt uniek. Ze pakt het direct op en op een heel professioneel niveau. Verder vertelt Kelly dat ze de omgang en samenwerking met Brünen als warm ervaart. Daarnaast gaan ze heel respectvol met mensen om en snappen ze heel goed wat iemand nodig heeft om goede prestaties te leveren. We kunnen ze alles vragen en wanneer we het niet begrijpen vinden ze het niet erg om het nog eens uit te leggen.

Mijn ervaring met Brünen is heel goed vertelt Kelly. De instructeurs zijn in voor een grapje op z’n tijd waardoor ik minder nerveus was tijdens de lessen. Omdat ik minder nerveus was had ik bijna geen last van spanningen. Hierdoor lukte het mij beter om de instructies goed op te nemen en uit te voeren. De instructeurs leren je observeren, bewust en veilig te rijden. Nu ik chauffeur ben kan ik door nieuwe ervaringen nog beter mijn werk doen. Al met al heb ik binnen twee maanden mijn C en CE rijbewijs gehaald. Ik heb les gehad van Steven en Mahalia en dat was een enorm leuke tijd. Nu Kelly en Kenny beiden chauffeur zijn hopen we op nog mooiere verhalen.

 

Steven Brünen vertelt.
Ook voor ons is dit een bijzondere samenwerking. We zijn blij en trots als we een vrouw mogen opleiden tot chauffeur. In onze beleving kiezen te weinig vrouwen voor dit vak. We hopen dat hier verandering inkomt en dat wij onze bijdrage daaraan mogen leveren. Één van onze instructeurs heet Mahalia. Een begripvolle doorpakker die vanuit haar vorige baan als instructrice bij Defensie goed weet hoe ze met mensen moet omgaan. Fijn om te horen dat Kelly bij onze rijschool een positieve ervaring had! We vinden De diversiteit aan opdrachtgevers en mensen die we mogen opleiden leuk en het is erg interessant om te doen. Het maakt ons enorm trots wanneer we horen dat iemand die we hebben opgeleid al snel op een professioneel niveau meedraait binnen het bedrijf.

Wil je weten wat de voordelen zijn van het beroep chauffeur? Klik hier
Wil je meer weten naar aanleiding van deze blog? Mail ons op [email protected]

Mis niks meer van onze nieuwste blogs.

Ontvang de nieuwste blogs als eerste.