Geschreven op. 03-03-21
Geschreven door. Laura
Categorie. Distributie Transport

Potentiële chauffeurs worden direct gepland en opgeleid.

In 1987 start Harry Kuipers met één vrachtwagen zijn transportbedrijf. In het begin van de onderneming ging het nog om een lijndienst op Hamburg maar al snel groeit het bedrijf en wordt er een dienst op Oost-Europa gestart. In 1994 wordt een tweede transportactiviteit overgenomen die wordt ondergebracht in een aparte onderneming. Hier ligt het specialisme op Zuid-Europa.

In 2002 worden beide activiteiten samengevoegd en verhuist Kuipers Logistics naar hun huidige locatie in Oldenzaal. ‘Het succes van Kuipers Logistics berust onder andere op een gedegen geschoold en gemotiveerd personeelsbestand, de levering van optimale kwaliteit met ISO-certificering en een flexibel en modern uitgerust wagenpark. De belangrijkste succesfactor is bovenal de ervaring, betrokkenheid en inzet van al onze medewerkers, waarvan we de kennis door bijscholing steeds up-to-date houden’ Philip Vollenbroek werkt inmiddels zo’n tweeëntwintig jaar bij Kuipers Logistics. Hij heeft alle fases van het bedrijf van dichtbij meegemaakt en was nauw betrokken bij het opleiden en bijscholen van chauffeurs. Daarnaast is Philip verantwoordelijk voor de schadeafhandelingen, de verzekeringen en de expeditie.

“‘Inmiddels hebben we een wagenpark dat bestaat uit 45 trucks en 65 opleggers. Ons bedrijf groeit nog steeds, vooral in de sectoren Lucht en Zeevracht.’ Zodra een potentiële chauffeur zich bij ons meldt, en het gevoel aan beiden kanten goed is, nemen we direct contact op met Brünen Professional. Door de jaren heen heeft Brünen zich bewezen als een solide partner voor ons. Samen geloven we in heldere communicatie en in korte lijnen. Daarnaast is Brünen in staat de kandidaat snel op te nemen in een planning en dat is redelijk uniek.”

Tijdens de opleiding zie je de leerling groeien als professional. De leerling kan steeds beter verkeerssituaties snel en goed inschatten en daarnaar handelen, ook zie je hun communicatieve vaardigheden flink toenemen.. Dat is mooi om te zien.

Inmiddels deel ik deze ervaringen zelf ook sinds ik de CE-opleiding volg bij Brünen. Na tweeëntwintig jaar op kantoor te hebben gewerkt begin ik aan een nieuwe fase. Wanneer ik dit rijbewijs heb ben ik multi inzetbaar voor mijn werkgever en ik kan mijn horizon verbreden.’ Vertelt Philip.

De samenwerking met Kuipers verloopt altijd vlot. Hun behoefte is het snel plannen van hun sollicitanten en die behoefte snappen we heel goed. Wanneer de vraag naar je transportdiensten toeneemt wil je snel kunnen schakelen en de kwaliteit van je chauffeurs hoog houden.

We zien de voordelen voor onze klant wanneer we de leerling snel een planning kunnen aanbieden. Hierdoor is de doorlooptijd van de opleiding relatief kort en kan de chauffeur snel worden opgenomen in het team van onze opdrachtgever. We begrijpen de vraag van onze klant heel goed en we zijn altijd bereid hard te werken voor onze opdrachtgever om zijn belangen zo goed mogelijk te behartigen.

Meer informatie over de diensten van Kuipers Logistics kijk op de website.

Een gesprek met één van onze specialisten? Mail dan naar [email protected]

Mis niks meer van onze nieuwste blogs.

Ontvang de nieuwste blogs als eerste.