Geschreven op. 03-03-21
Geschreven door. Laura
Categorie. Distributie Transport

Samen helpen we mensen echt.

Ivo Meddeler, Adviseur werkgeversdiensten Werkplein Twente

Het Werkplein Twente is een collectief van 14 gemeenten en het UWV. Samen bundelen zij hun krachten en hebben hierdoor meer slagkracht om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, of mensen die een wajong, wia of een ww uitkering hebben, onder de aandacht te brengen bij Twentse werkgevers. Hierdoor maakt deze grote groep mensen een grotere kans op een baan. Hiervoor hebben we verschillende middelen die we kunnen inzetten.

Wanneer blijkt dat een werkzoekende geen reële kans meer heeft op de arbeidsmarkt dan kunnen we bijvoorbeeld een omscholingstraject inzetten. We gaan dan echt in gesprek met de werkzoekende om te kijken waar zijn of haar competenties liggen en waar diegene echt gelukkig van wordt. Ongeveer twee jaar geleden hebben we een informatiedag gehouden voor mensen die de beroepskeuze ‘transport’ als interesse hadden. Uit deze informatiedag zijn uiteindelijk 13 mensen gekomen die gekozen hebben voor omscholing tot chauffeur.

Niet slecht wanneer je je bedenkt dat deze mensen een grote afstand hadden tot de arbeidsmarkt en geen eigen netwerk hebben met potentiële werkgevers. Aldus Ivo. Deze mensen zijn nu volop aan het werk en gelukkig met hun keuze. Chauffeur is een kansrijk beroep en je ziet daardoor mensen ook doorstromen naar andere bedrijven. Voor de Twentse ondernemers zijn er veel voordelen. Zoals kosteloze dienstverlening en een groot aanbod van werkzoekende. Het Werkplein is verder ook heel toegankelijk voor ze.

Binnen het Werkplein is veel know how. Samen met mijn 150 collega’s hebben we veel ervaring opgedaan in het helpen van mensen. Door subsidiemogelijkheden zoals het Twents Fonds voor Vakmanschap en het Scholingsbudget in te zetten is de ondersteuning een stuk toegankelijker geworden voor werkzoekende die zelf niet de financiële middelen hebben een dergelijke opleiding te bekostigen. Hierdoor hebben we al een grote groep mensen mogen helpen. Dat geeft ons een enorme voldoening.

Uiteraard zijn er meerdere aanbieders van chauffeursopleidingen die willen samenwerken met het Werkplein. Voor ons is het belangrijk dat we onafhankelijk blijven in onze keuzes en dat onze cliënten goed worden ontvangen en opgeleid. Brünen is een warm familiebedrijf dat altijd goed kijkt en luistert naar de mens. Voor iemand die uit een heel ander vakgebied komt en een bepaalde achtergrond heeft is een dergelijke opleiding niet altijd even makkelijk. Dat weten zij heel goed en kunnen vanuit dit begrip onze cliënt goed ondersteunen. Daarnaast is Brünen informeel en laagdrempelig.

“We sturen onze cliënten graag door naar Brünen Professional. Aldus Ivo.”

Voor de cliënten van het Werkplein kunnen we veel betekenen omdat we een breed productaanbod hebben zoals E bij B, C, CE maar ook heftruck opleidingen. Door dit brede aanbod kunnen we ook een brede groep mensen helpen. Mensen met verschillende wensen en carrièrekansen.

Uit de praktijk weten we dat het voor mensen die hard werken aan hun omscholing het niet altijd even makkelijk is. Van visboer ( Marktkoopman ) naar vrachtwagenchauffeur is best een grote stap en een grote verandering in iemands leven. Gelukkig ontbreekt het vaak niet aan motivatie door

de chauffeur in opleiding en dat doet al heel veel. Onze instructeurs werken met veel verschillende soorten mensen. Dat is een deel van hun werk. Goed met mensen kunnen omgaan. Vanuit een persoonlijke verbinding met elkaar werken, dat levert vaak mooie dingen op. Zelf ben ik er enorm trots op dat ik de cliënten van het Werkplein mag helpen bij hun opleiding. En ik ben er trots op dat Ivo ons als professioneel, fijn in de omgang en als menselijk ervaart.

Meer weten over de mogelijkheden van het Werkplein? Klik hier 

Meer weten over de functie van het Werkplein? Klik hier voor de vlogs.

Meer weten over subsidiemogelijkheden? Klik hier

 

Mis niks meer van onze nieuwste blogs.

Ontvang de nieuwste blogs als eerste.