Geschreven op. 11-11-20
Geschreven door. Laura
Categorie. Distributie Transport

Snel omscholen en goed opleiden is voor ons essentieel.

Huuskes bestaat als bedrijf al meer dan 60 jaar. Het bedrijf heeft zich met de jaren snel uitgebreid, in 1993 werden door de eerste koks volledige maaltijden bereid voor bezorging. Vandaag de dag voorziet Huuskes zorgorganisaties, ziekenhuizen en bedrijfsrestaurants door heel Nederland van maaltijden, drinken en boodschappen. Meer dan duizend medewerkers, verspreid over zes vestigingen, werken elke dag aan lekker en gezond eten voor haar klanten. Een geweldige missie waarbij er ook op het operationele vlak veel uitdagingen zijn.

Harrie Reink is bij Huuskes verantwoordelijk voor de opleidingen en bijscholingen van de medewerkers op de transportafdeling. ‘Bij Huuskes stellen we hoge eisen aan de kwaliteit van zowel onze producten als onze diensten. Wij vinden het van groot belang dat onze medewerkers goed opgeleid worden en constant worden bijgeschoold. Want in alles wat wij doen willen we onze kwaliteit kunnen waarborgen. Ons bedrijf is de afgelopen jaren enorm gegroeid en onze vraag naar chauffeurs wordt dus ook steeds groter. Naast de externe werving kijken we ook binnen onze eigen organisatie.. We kijken of werknemers toe zijn aan een volgende stap en door willen groeien, bijvoorbeeld van productiemedewerker, chauffeur op een busje naar chauffeur op een vrachtwagen. Wanneer we samen een kans zien willen we die ook snel oppakken’ Zo vertelt Harrie.

“Veiligheid, professionaliteit en duurzaam rijden, dat zijn de kernwaarden van onze chauffeurs.”

“Aan Brünen Bedrijfsopleidingen hebben we in het omscholen en opleiden van onze chauffeurs een enorm goede partner. Op dit moment zijn er drie van onze mensen bezig met de CE opleiding, één met zijn LVZ Aantekening en twee anderen worden opgeleid tot vrachtwagenchauffeur. Wat het fijne is aan de samenwerking met Brünen Bedrijfsopleidingen is dat ze snel en goed reageren op onze aanvragen. Ze beschikken over veel kennis en hebben altijd alle antwoorden op mijn vragen over subsidies, wetgeving en wettelijke veranderingen. Onze chauffeurs zitten dagelijks op de weg en maken veel kilometers. Het is dus belangrijk dat ze een veilige verkeersdeelnemer zijn en situaties in het verkeer goed kunnen inschatten.

Ik heb goed geluisterd naar de wens van Harrie en na ons gesprek schoten me direct een aantal subsidiemogelijkheden te binnen. Dat ben ik gaan uitzoeken en daarna heb ik Harrie een WhatsApp gestuurd met een aantal linkjes over de betreffende informatie. Ik vind het belangrijk dat wij mee kunnen in de snelheid van het proces en de wensen van onze opdrachtgevers zegt Steven Brünen. We kijken bij elke opdracht direct naar de kansen en mogelijkheden die er zijn en maken meteen een planning voor de leerling. We onderhouden een goed contact met alle betreffende overheidsinstanties en met de organisaties die de subsidies verlenen. We hebben hierdoor veel kennis vergaard binnen ons werkveld waardoor we onze opdrachtgevers snel kunnen voorzien van relevante informatie. We nemen hiermee veel werk uit handen nemen van onze opdrachtgever. Dat vinden we niet alleen belangrijk maar ook leuk om te doen. De klus klaren zeg maar.

Wil jij ook werken bij Huuskes? Hier vind je meer informatie.
Wil je een gesprek met één van onze specialisten? Mail dan voor een afspraak naar [email protected]

Mis niks meer van onze nieuwste blogs.

Ontvang de nieuwste blogs als eerste.