Geschreven op. 10-09-20
Geschreven door. Laura
Categorie. Distributie Transport

Ontzorgt worden, dat sprak mij enorm aan.

In 1987 was Boermarke de eerste producent in Nederland die roomijs bereide met melk van eigen boerderij. Door een heldere visie te hebben over smaakbeleving en eerlijke ingrediënten, is Boermarke uitgegroeid tot één van de meest bekende en gewaardeerde toetjesmakers van Nederland. Dagelijks produceert Boermarke zo’n 60.000 liter gekoelde en diepgevroren desserts op basis van zuivel of alleen met puur plantaardige ingrediënten. De meest lekkere toetjes, yoghurt en fruit salades worden dagelijks vers geleverd in heel Noord-west Europa.

 

Boermarke Desserts heeft een ijzersterke reputatie voor wat betreft hun versheid. De natuurlijke en pure ingrediënten zorgen voor een ultieme smaakbeleving bij de klant. Wat essentieel is voor deze smaakbeleving is versheid en versheid kan alleen gewaarborgd worden wanneer het eindproduct binnen een bepaald tijdsbestek bij de klant wordt geleverd. Boermarke stelt hier hele hoge eisen aan en het is een essentieel onderdeel van hun waardepropositie. De puur en versheid maakt dus dat klanten graag kiezen voor de smaak van Boermarke. Om alles binnen het tijdsbestek te leveren bij de klant is een goed geolied logistiek team essentieel.

René Gommer is onderdeel van dit team en verantwoordelijk voor alle uitgaande stromen. Klanten als McDonald’s, Marks & Spencer, Aldi, Albert Heijn, Van der Valk, IKEA, Huuskes, Deli XL en de HANOS zijn afnemers welke op een consistente basis onze desserts aan hun klanten leveren of serveren. Door deze consistente basis is het belangrijk dat alles stipt op tijd wordt geleverd. Productie en logistiek zijn dan ook met elkaar verweven.

“Elk product wat bij ons de fabriek uitgaat heeft direct het label ‘op tijd leveren want we moeten onze smaak garanderen’ Aldus René.”

Inmiddels werk ik nu zo’n 25 jaar in de logistiek. Ben ooit begonnen als vrachtwagenchauffeur bij Vogelsang in Hengelo, daarna bij Defensie en ik mocht doorgroeien bij andere organisaties en ze helpen bij hun logistieke vraagstukken. Ik heb veel geleerd in mijn tijd bij Muller Transport en bij de Zwanenberg Food Group. Bij Zwanenberg heb ik veel geleerd over het menselijke aspect van dit vak. Door in contact te staan met de mensen op de werkvloer hoor je veel. Op een gegeven moment weet je wat er precies speelt in een bedrijf en dan vooral op productieniveau. Elke dag loop ik over de werkvloer. Ik maak een praatje, ik luister, help en ondersteun mensen in hun werk. Voor mij als professional maar ook als mens is dit een wezenlijk deel. Planning, logistiek, productie, inkoop van de grondstoffen, directie en de mensen op de werkvloer, we kennen elkaar allemaal.

Als je kijkt naar het aantal klanten, de grote van hun afname en hoe ons afzetgebied verspreid is dan zie je het resultaat van effectief organiseren en plannen. Zo zetten we 1o vrachtwagens met oplegger in (C.E), 2 bakwagens (C) en twee busjes voor spoedleveringen. Met een relatief klein wagenpark lukt het ons om heel effectief te transporteren. Dat is leuk en uitdagend om te doen. Ik geniet hier elke dag weer van. Al onze vrachtwagenchauffeurs werken hier al lang en naast onze vorkheftruck chauffeurs laten wij ze opleiden en bijscholen door Brünen Professional.

 

 

Het door een stam in bezit genomen gebied, dat door alle leden van de stam gemeenschappelijk werd gebruikt, is eigenlijk de oervorm van een Boermarke of Marke. De expertise van Brünen is, en dus een waarde voor ons, dat we worden ontzorgt als organisatie. Door aan te sluiten, door te luisteren, door te innoveren en mee te denken in onze opleidingen en operationeel is Brünen belangrijk voor ons. Code 95, van C naar C.E, bijscholing over de tachograaf, laden, wegen, communicatieve vaardigheden van onze chauffeurs bijschaven en kennis delen, sluit aan op wat wij graag willen terugzien in een samenwerking. Ook kan Brünen een grote groep chauffeurs in één keer de Code 95 cursus geven. Gewoon op zaterdag. Fantastisch!

Bij Boermarke ligt voor ons de focus op de vorkheftruck opleidingen en de nascholingscursus ‘Code 95’. Door ons groot bestand van leraren zijn we in staat om grote groepen chauffeurs in een korte tijd bij te scholen en ook op locatie les te geven. Zo kunnen we naar klanten toe en hun mensen opleiden in hun eigen vertrouwde omgeving. Zelfs met hun eigen middelen als dat nodig is.

We denken ook mee in operationele vraagstukken. Door onze jarenlange ervaring in de transportsector hebben we veel ervaring en kennis opgedaan. Deze kennis delen we dan ook graag. Steeds vaker worden we uitgenodigd om mee te denken en ook te helpen bij logistieke vraagstukken. Hierdoor hebben we een grotere relevantie voor onze opdrachtgevers. We zijn geen ‘standaard en passieve’ opleider. We leveren echt een bijdrage en maken impact met onze oplossingen. Het geeft ons ook de kans, doordat we een een externe partij zijn, te komen met creatieve oplossingen en inzichten waar misschien niemand nog aan gedacht had. Dat maakt ons werk nog uitdagender maar ook betekenisvoller. Aldus Steven en Sonja.

Het door een stam in bezit genomen gebied, dat door alle leden van de stam gemeenschappelijk werd gebruikt, is eigenlijk de oervorm van een Boermarke of Marke. Bron Wikipedia.

 

“Boermarke Desserts is een fijne klant. De communicatie is strak, helder en bestaat uit korte lijnen. En niets is leuker dan mee te werken aan het op tijd leveren van toetjes ;-) Toch? En dit allemaal ‘gewoon vanuit Enschede’ Dat is toch een geweldig verhaal! Het begrip Boermarke, ook wel Marke genoemd, gaat in feite terug tot de tijd van de Germanen die zich op vaste plaatsen gingen vestigen. ”

De mensen bij Boermarke zijn samen een team. Een warm familiebedrijf. Ze zorgen goed voor hun mensen en dat proef je.

Wil je een gesprek met één van onze Brünen Professional specialisten? Maak hier een afspraak [email protected]

Wil jij ook werken bij Boermarke?

Lees ook andere blogs.

Mis niks meer van onze nieuwste blogs.

Ontvang de nieuwste blogs als eerste.